El meu nom és Cristina Vidal,  sóc  psicòloga (fa 12 anys),  directora,  formadora  i coach acreditada des de fa 6 anys. Estic formada en Psicologia clínica, pericial, Coaching i teràpies de tercera generació, amb experiència tant en l’àmbit públic com el privat en salut mental,  exclusió social,  emergències i en gènere.  Avui entre altres rols,  continuo dirigint el meu propi centre assistencial en salut mental, Centre PsiCo Lleida i estic al càrrec de  PSILOMED  IN SITU.

La meva vocació per ajudar les persones i transmetre, m’ ha acompanyat des de la infància  i avui mantinc la il·lusió per treballar bé i les ganes d’innovar, i  per aquest motiu no he deixat de realitzar formació.

He tingut la sort de treballar en equip en diferents àmbits d’atenció directa i aprendre la força que agafa la nostra intervenció quan sumem mirades, per això  vaig incorporar totes les disciplines i especialitats a Centre PsiCo,  que avui us ofereix PSILOMED IN SITU a tot el territori català i aragonès.

Crec en la formació continua i els equips  perquè considero que un@ professional “sòl com un mussol” , no pot oferir la mirada d’un equip que integri totes les perspectives biopsicosocials.   Us exemplifico perquè ho veig així,  ¿Coneixeu el conte sufí dels “6 savis cecs i l’elefant”?. Cap d’ells  sabia  com era un elefant.  Per esbrinar-ho cada savi invident,  tocava una part de l’elefant i explicava  a la resta que percebia,  “Es suau i flexible!” deia qui tocava l’orella, convençut que era el “tot” de l’animal.  Com discrepaven,  es van enfadar sense comprendre que tots tenien raó, en comptes de SUMAR percepcions. 

El treball en equip, no permet que “el tot” es basi únicament en la percepció d’un individu. Si els savis sufís haguessin tingut un/a coordinador/a, haguessin representat meravellosament l’elefant. Aquesta es la meva funció i la dels/les coordinadors/es de zona de PSILOMED,  fomentar un procés de creixement i aprenentatge constant i sumar percepcions per oferir una atenció que s’adapti a cada persona. 

Però i com som, les persones que formem l’equip de PSILOMED IN SITU?  La implicació, la afabilitat i la humilitat són virtuts personals que han d’acompanyar la nostra professionalitat i el reciclatge constant. En altres paraules:   ens apassiona ajudar les persones, acompanyar, escoltar, el feedback,  fomentar la recuperació, formar-nos per donar un millor servei, adaptar-nos a les persones, les famílies i les empreses per què valorin i experimentin canvis des de l’inici.

I per què vaig formar un equip in situ?  Fàcil!  He realitzat reeducacions a domicili quan era universitària, tallers a escoles,  ja llicenciada he impartit formacions in company  a empreses i  equips, atès treballadors/es a la pròpia empresa, acudit a ambulatoris i  domicilis en situació d’emergència. Per aquest motiu  sabia que un equip interdisciplinari com el nostre no hi era i calia!  Calia per apropar, oferir accessibilitat, vèncer barreres físiques, acompanyar,  millorar la observació i el coneixement del medi, evolucionar, normalitzar i superar les limitacions de les teràpies convencionals, que no ens permetien fins al moment: acompanyar una adolescent amb anorèxia durant les menjades,  fer un café amb un empresari que necessita un “respir” o un “coach”, ensenyar mindfulness a un nen en un parc,  realitzar una rehabilitació logopèdica a una persona malalta d’ictus a casa seva, etc.

Per aquestes raons crec amb convicció en la funció que desenvolupem des de PSILOMED IN SITU. 

Acomiado la meva presentació, donant-vos la benvinguda a la nostra pàgina activa! Donat que publiquem setmanalment al BLOG per vosaltres, oberts/es als vostres comentaris,   i sobretot  ESTEM EN LINIA i  podeu fer consultes al xat online de la pròpia web, on un/a coordinador/a us atrendrà confindecialment.

Gràcies per la vostra atenció  i “mentis salut”FOT