La Realitat Virtual és una tecnologia de nova aplicació en la pràctica psicològica,  que compta amb més de 20 anys d’estudis controlats que han demostrat la seva efectivitat per al tractament de trastorns d’ansietat, aconseguint millors resultats que amb les teràpies clàssiques basades en imaginació.   La Realitat Virtual ens ofereix la possibilitat de superar les limitacions pròpies de l’espai físic de la consulta, per la qual cosa ja no és necessari que el/la pacient imagini la situació fòbica en concret i que per exemple imagini un aeroport (per exemple fòbia a volar) per exposar-se a una situació real.   Gràcies a aquest mitjà la persona pot exposar-se en un context controlat i en presència del seu psicòleg clínic  i això suposa un gran avanç per al tractament de l’ansietat i les fòbies.

Atès que el nostre Equip de Psicòlegs disposa de reconeixement sanitari i d’ampli recorregut en el tractament dels trastorns d’ansietat, decidim  formar-nos i acreditar-nos per a l’aplicació de la realitat virtual en la pràctica clínica amb PSIOUS  i valorar com a equip interdisciplinari l’eficàcia i les possibilitats que ofereix la Realitat Virtual. Per això l’Equip de Psicòlegs clínics de Psilomed  oferim aquesta opció als/les pacients que considerem que es poden beneficiar o bé desitgin accedir a aquesta revolucionària teràpia,  i realitzem les sessions IN SITU (al mateix domicili o empresa).

 

QUE APORTA LA REALITAT VIRTUAL A LES NOSTRES INTERVENCIONS?

Aquesta nova tecnologia ens permet abordar el tractament de l’ansietat i les fòbies especifiques sense que el pacient es mogui de casa, i en un nombre més limitat de sessions. Ofereix:

–           COMODITAT I ACCESSIBILITAT. El nostre equip es deplaça i realitza la psicoteràpia in situ,  en el teu medi.

–           EFICÀCIA.    La realitat virtual és considerada per la comunitat mèdica com una de les millors teràpies a pacients amb trastorns ansietat.

–           EFICIÈNCIA. Les sessions de realitat virtual redueixen el nombre d’exposicions que necessités el pacient per vèncer l’ansietat.

–           APORTA TÈCNIQUES NOVES FACILITAR LA REGULACIÓ EMOCIONAL (Relaxació) mitjançant entorns virtuals de Mindfulness adaptats per a adults i nens/as.

 

QUINES FÒBIES I TRASTORNS PODEN TRACTAR-SE?

Encara que l’aplicació de la realitat virtual més popular és la fòbia a volar, s’ha demostrat la seva eficàcia en altres fòbies específiques i fins i tot en trastorns de l’ansietat tan prevalents com l’Agorafòbia i la Fòbia Social.  A continuació especifiquem les Fòbies que el nostre equip de psicòlegs tracta mitjançant la Realitat Virtual  de la mà de Psious:

  • Por als ESPAIS OBERTS, Agorafòbia
  • Por als ESPAIS TANCATS, Claustrofòbia
  • Por a VOLAR AMB AVIÓ, Aerofòbia
  • Por a les AGULLES, Belonefòbia
  • Por a CONDUIR, Amaxofòbia
  • Por a PARLAR EN PÚBLIC, Glosofòbia
  • Por als ANIMALS Insectes (Entomo fòbia), Aus (Ornitofòbia), o als gossos (Cinofòbia)
  • Por a les ALTURES, Acrofòbia
  • Por a la FOSCOR, nictofòbia

Si desitgeu més informació, no dubteu a contactar amb nosaltres: info@psilomedinsitu.es